اولین تصویری که بلاگرهای قدیمی در ذهن دارند همین تصویر است.
حالا کمی بیش از پانزده سال گذشته.
تیم ایدهپرداز ، نوآور و خلاق و مدیریت اولیه در پرشین بلاگ، موسسان واقعی وبلاگستان فارسی که شامل #بهرنگ_فولادی ، #سهند_قانون و #عطا_خلیقی_سیگارودی بودند به هزار و یک دلیل پس از دورهای شراکت آن را به طور کامل واگذار کردند.
سالها گذشت و #پرشینبلاگ با مدل جدیدی مدیریت شد. بارها #فیلتر و سپس رفع فیلتر شد. مدیرانش گاهی به جرایم نا مشخص بازداشت شدند!
اگر درست ذهنم یاری دهد اولین و آخرین باری که این لوگوی جدید پرشینبلاگ را دیدم در جشن ۹ یا ۱۰ سالگیاش بود. در آن جشن از لوگو تایپ جدید رونمایی شد و وعدههایی هم از تغییرات گسترده که با تغییر در لوگو آغاز میشد به کاربران داده شد. وعدههایی که در عمل، رنگی از واقعیت و عمل به خود ندید.
با وجود حفظ موتور اولیه در این سالها اما ، پرشین بلاگ تغییراتی بسیار جزیی در صفحات داخلیاش داشت. مثل پنل مطالب جدید منتشر شده در صفحه اصلی میز کار که بعدها حذف شد ، یا انتقال مطالب از بلاگر به پرشینبلاگ و .
اکنون که در حال انتشار این پست هستم دلنگران مطالبی هستم که در وبلاگهای قدیمیام بود و حالا دیگر در دسترس نیست. کلا دیگر وبلاگم در دسترس نیست. نمیدانم چرا اما از همان روز اول هم وبلاگ من مشکل داشت! نسخهی پشتیبان نمیداد، آدرس پستها گاهی اشتباه از آب در میآمد و . حالا هم که دیگر از دسترس خارج شده.
محیط این پرشینبلاگ جدید بد نیست ؛ اما نیازمند بررسی دقیقتر و گشت و گذار بیشتر است. محدودیتها خیلی زیاد شده است. مثلا دسته بندی موضوعی یا ساخت صفحات جداگانه به نظر حذف شده است. وبلاگ و وبلاگنویسی به #لینکستان اش معروف بود که آن هم ظاهرا دیگر وجود ندارد.
دل نگران کنندهتر اینکه به سبب اجتماعیتر شدن پرشینبلاگ به نظر میآید امکان انتشار پستها روی دامین جداگانه از دسترس خارج شده باشد. البته پیش از این نیز چنین امکانی در پرشینبلاگ مشابه آنچه در دیگر سرویسها شاهدش بودیم وجود نداشت و مستم تهیه هاست و دامین برای انتشار وبلاگ روی دامین شخصی بود. حالا اما تصور اینکه پستها با این ورژن جدید چگونه روی هاست و دامین کاربران قدیمی پرشینبلاگ قرار خواهد گرفت را باید دید.
همین که امکان کپیبرداری نیست امکان خوبی است اما به کدام بها؟
هنوز نمیتوان با قاطعیت از این تغییرات خرسند بود و یا در نقدش بیرحمانه گفت. شاید #زمان لازم است تا بهتر این پرشینبلاگ #نوجوان را بشناسیم.
درباره این سایت